1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес времето ще бъде облачно, температурите леко ще се повишат

Днес времето ще бъде облачно, температурите леко ще се повишат

В по-голямата част от страната ще превалява сняг

Днес времето ще бъде облачно и в по-голямата част от страната ще превалява сняг, предимно слаб. Ще духа вятър от изток-североизток, по поречието на река Дунав и в източните райони умерен. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик.

Максимални температури в Дунавската равнина ще са между минус 8° и минус 3°, в Горнотракийската низина – между минус 4° и плюс 1°, по долното течение на река Струма и по Черноморието – между 1 до 4°; в района на София около минус 1°.

Над Черноморието ще е облачно, но почти без валежи. Ще бъде ветровито - с умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури от 1° до 4°. Температурата на морската вода е минус 1° край Шабла, и 1° край Бургас. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще превалява сняг, а вятърът по високите части ще бъде умерен до силен от юг-югозапад. Ще настъпи и слабо повишение на температурите. На височина 1200 метра дневна температура около минус 3°, на 2000 метра около минус 7°. Снежната покривка е много дебела и ПСС предупреждава, че тя е нестабилна, навята на преспи и има много голяма лавинна опасност.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – ще се понижава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.