1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес започва укрепване на свлачището в с. Тънка бара

Днес започва укрепване на свлачището в с. Тънка бара

Общината ще получи предварително субсидията си от държавния бюджет

Днес започва укрепване на свлачището в с. Тънка бара. Общината ще получи предварително субсидията си от държавния бюджет, която трябваше да се изплати редовно през юли 2013 г., съобщи Би Ти Ви. За това се договориха след спешна среща вчера премиерът Марин Райков и кметът на Неделино Стоян Беширов. За укрепването са нужни 300 хиляди лева.

Премиерът разпореди и спешно свикване на Комисията по бедствията и авариите, която все още се формира в рамките на настоящия състав на кабинета. Комисията ще заседава днес, за да разгледа конкретните планове и финансови параметри на исканата от община Неделино помощ за трайното решаване на проблема със свлачището.

От 1 февруари 12 жители на с. Тънка бара са изведени от къщите им, които са застрашени от срутване заради свлачището. Хората живеят в мизерия в мазе на изоставено училище без вода и ток.

Междувременно стана ясно, че представители на бизнеса в Чепеларе обмислят инициирането на подписка и протести с настояване за скорошно довършване на ремонта на пътя Асеновград - Чепеларе. Премиерът се ангажира с търсене на решение и на този проблем.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.