1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Дни на интелигентната енергия в Добрич

Дни на интелигентната енергия в Добрич

Общината се включва в борбата с глобалното затопляне

Общински дни на интелигентната енергия ще се проведат в Добрич от 11 до 17 октомври. Инициативата е във връзка с поетите ангажименти по Споразумението на кметовете. Събитията са в рамките на Европейската седмица на местната демокрация под мотото „Въздействие на устойчивите общности в борбата с климатичните промени”.

Проявите по програмата на дните ще започнат на 11 октомври с официално откриване на Детска ясла № 2 „Радост”. Детското заведение е реновирано по проект: „Българо-норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор на Черноморските общини”. На 12 октомври в сградата на общината ще бъде открита конкурсна изложба на тема: „Ние и глобалното затопляне”. Награждаването на участниците ще се състои на 15 октомври от 15.00 ч. в Община град Добрич.

Открит урок с 2 Еко-клуба на тема: „Усилията на община град Добрич в борбата с климатичните промени” с лектори Теодора Петкова и инж. Елена Анастасова – главни експерти от дирекция „Програми, инфраструктура и околна среда” към община Добрич ще се проведе на 13 октомври от 10.00 часа в Малката заседателна зала на Общината.

От 14 до 17 октомври Национална информационно-образователна кампания „Архитекти на бъдещето” ще събере граждани на площад „Свобода”, за да ги мотивира да се включат в системата за разделно събиране на отпадъци. По време на цялата кампания ще бъдат разпространявани брошури с практични съвети за пестене на енергия в бита, а на сайта на общината ще бъде поместена анкета на тема „Вашата ангажираност в борбата с климатичните промени.”

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.