1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. До 2015 г. Китай ще намали с 30% компаниите си за пестициди

До 2015 г. Китай ще намали с 30% компаниите си за пестициди

Новият правителствен проект същевременно предвижда увеличаване на продажбите на 20-те най-големи производители

Планът „Индустриална политика по пестицидите на Китай”, който предвижда намаляване с 30% на компаниите, произвеждащи пестициди до 2015 г. представиха китайското Министерство на информацията и промишлеността, Министерство на екологията и още две ведомства. Проектът същевременно трябва да увеличи продажбите на 20-те най-големи местни предприятия – до 50% от целия вътрешен пазар през следващите 5 години, и до 70% – до 2020 г.

Установено е било, че в китайската промишленост съществуват редица проблеми, свързани с излишък на материална база, свръхголям капацитет, особено голям дисбаланс и хаос в управлението, които като цяло сериозно се отразяват на развитието й. Поради тази причина  четирите министерства ще увеличат концентрацията на производства чрез различни начини на консолидация в отраслите, като подкрепа за съвместни производства и други видове сътрудничество между предприятията. Освен това, те също ще засилят разумното преобразуване на нематериалните активи, като интелектуална собственост, информация и пр.

Насочени към намаляване на замърсяването, изискванията на новата политика за ускоряване на преместването на индустриалните паркове ще доведе до 50% увеличаване на производството на пестициди в тези промишление зони – до 2015 г.  и 70% -  до 2020 г.

Компании, вече разположени в тези паркове, като Yangnong, Wynca, Lierchem и Shandong Dacheng ще подемат инциативи за раширяване в съответствие с новата политика.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.