1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. До лятото на 2014 година град Левски ще има завършена ВиК мрежа

До лятото на 2014 година град Левски ще има завършена ВиК мрежа

Това предвижда започналият екопроект по ОП „Околна среда”

До лятото на 2014 година град Левски ще има нова пречиствателна станция за отпадни води и напълно завършена ВиК мрежа. Това предвижда започналият екопроект по ОП „Околна среда”.

Целта е да се подобри екологичната инфраструктура в града и да се намали замърсяването на река Осъм, която е част от „Натура 2000". Кметът на Левски Любка Александрова определи проекта като много сериозен, тъй като той ще реши ВиК- проблемите на града за години напред, предаде БНР.

"Пречиствателната станция ще даде възможност да не се вливат никакви отпадни води, да се заустват, в река Осъм. По този проект ще бъдат обхванати с канализационна система абсолютно всички граждани на Левски. Предвижда се да бъдат изградени около 2000 метра нова канализационна мрежа и около 6000 метра рехабилитирани канализационна мрежа", уточни Александрова.

До края на март ще бъдат избрани проектант-консултант и консултант по техническа помощ. Обсъждат се два възможни терена за площадка на новата пречиствателна станция. Срокът за реализиране на проекта е 42 месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.