1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Договорът за строителство на пречиствателната станция на Видин е подписан

Договорът за строителство на пречиствателната станция на Видин е подписан

Снимка:

Проектът се изпълнява в рамките на ОП "Околна среда 2007 – 2013 г."

Кметът на община Видин Герго Гергов и представителите на Дружеството по ЗЗД "Понс – Вабаг – Еко Видин 2013" Валери Младенов и Волфганг Микса сложиха подписите си под договора за проектиране и строителство на пречиствателна станция за отпадъчни води на град Видин.

Той се изпълнява по приоритетната ос за развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в рамките на Оперативна програма "Околна среда 2007 – 2013 г.", пише ИнфраструктураБГ.

Водещ партньор в дружеството е "Понстройинженеринг" ЕАД – строителство, а партньори са "Ва Тех Ваг" – търговско дружество с ограничена отговорност, Австрия – проектиране, доставка и монтаж на оборудване и "Еко-Проект 2000" ООД – проектиране и упражняване на авторски надзор.

Пречиствателната станция за отпадъчни води е за 56 000 еквивалент жители и трябва да бъде проектирана и изпълнена така, че да покрие гаранциите за работа и да е в съответствие с прилаганите съвременни методи на пречистване на отпадъчните води и третиране на образуваните утайки.

Стойността на договора с включен ДДС възлиза на 25.1 млн. лв. Срокът за приключване на строително-монтажните работи е октомври, 2014 г., а за отстраняване на дефекти – октомври 2015 г., уточняват от пресцентъра на община Видин.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.