1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Докладът за щетите от наводненията в Дъбене ще е готов днес

Докладът за щетите от наводненията в Дъбене ще е готов днес

От понеделник започва и преглед на земеделската земя, наводнена от проливните дъждове

Докладът за щетите от наводненията в Дъбене ще е готов днес, съобщи за Дарик кметът Вълко Шойлеков. По думите му до късно вчера комисията, която оглеждаше пострадалия район, е описала общо 47 къщи. От понеделник започва и преглед на земеделската земя, наводнена от проливните дъждове. Ще работим заедно с 3-те кооперации и 2-те частни сдружения на фермерите, за да опишем бързо щетите, допълни Шойлеков.

Питейната вода в селото отговаря на нормите според Регионалната здравна инспекция и от 16 часа вчера, 10 май, водоподаването в Дъбене е възстановено. Електричество има в цялото село.

Днес ще започне разчистване на растителността около три от мостовете на река Мъртвица, които са създали тапи и пречат на нормалното оттичане на водата. Багер, осигурен от кмета на Карлово Емил Кабаиванов, ще се включи в изгребването на наносите, натрупани вследствие на поройния дъжд. В деня на голямото национално почистване - 12-и май, ще концентрираме хора и техника върху извозването на твърдите отпадъци от наводнението, каза още Шойлеков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.