1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Достъпен е новият сайт на Общинския приют за безстопанствени животни в Стара Загора

Достъпен е новият сайт на Общинския приют за безстопанствени животни в Стара Загора

На разположение е и сателитна снимка, която показва мястото, където всеки може да намери своя любимец

От началото на новата 2013 г. в интернет е достъпен новият сайт на Общинския приют за безстопанствени животни в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината. На адрес www.priut.starazagora.bg, всеки който иска да си вземе куче може да разгледа снимките, да се запознае с реда за осиновяване и нормативната уредба. На разположение е и сателитна снимка, която показва мястото, където всеки може да намери своя любимец - кв. ”Зора”, района на опитното поле, в близост до „Метро”. Линк към сайта е разположен и на главната страница на Община Стара Загора www.starazagora.bg.

Служителите на приюта поддържат и профил във Фейсбук - „Общински приют за безстопанствени животни – Стара Загора”, в който снимките и информацията за четириногите се обновява постоянно, дори през почивни и празнични дни.

Идеята на управителя Калоян Косев е чрез интернет животните да намират много по-бързо своя нов дом и да се радват на грижовни стопани. През изминалата 2012 г. в приюта са били подслонени 226 бездомни животни, 107 от които са осиновени. В момента в него са настанени 20 кучета, като 10 от тях са малки кутрета.

Защо си заслужава да си осиновите куче от приют?
-Кучетата са обезпаразитени и кастрирани. Според чл.23 от Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на Община Стара Загора, собствениците на кастрирани животни не трябва да плащат данък за тях.
-Кучетата имат задължителна ваксина срещу бяс.
-Получавате ги напълно безплатно само срещу лична карта и попълване на документ по образец.
- Няма опасност да се сдобиете с агресивно куче.
- Сдобивате се с верен приятел или чудесно куче пазач.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.