1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Два камиона с незаконно придобита дървесина задържаха в Гоце Делчев

Два камиона с незаконно придобита дървесина задържаха в Гоце Делчев

По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата

Два камиона с незаконно придобита дървесина задържаха в Гоце Делчев след проведена специализирана полицейска операция по контрола на незаконната сеч на дървесина, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР Благоевград, предаде Агенция "Фокус". В операцията са участвали и служители на Държавно горско стопанство.

При извършване на проверка на два товарни камиона в землището на село Долен е установена незаконно придобита дървесина. Мъжете, превозващи дървесината оказват яростна съпротива и се налага да бъдат задържани. 

При извършена проверка съвместно с представители на ДГС е установено, че с два товарни автомобила са превозвани около 30 куб.м материал от бял бор, без необходимата маркировка. Камионите са собственост на дървопреработвателна фирма. При последвала проверка в двора на фирмата в с. Долен е открито голямо количество дървен материал с неизяснен произход. В полицията са задържани тримата мъже с полицейска заповед. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.