1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Двама студенти са поканени за онлайн събеседване в конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“

Двама студенти са поканени за онлайн събеседване в конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“

Срокът за обявяване на победителя е 16 ноември 2021 година

Журито на учредения от министър Асен Личев конкурс за студенти с високи академични постижения „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ допуска двама от кандидатите до следващия кръг – събеседване с комисията, което ще се проведе на 12 ноември 2021 г. от 16:30 ч.

Имената на отличените студенти в тазгодишното първо издание на конкурса са Габриела Методиева, специалност „Икономика“ в УНСС и специализиран курс “Conscious Marketing” („Съзнателен маркетинг“) в Икономически университет - Виена, и Десислава Райкова, специалност „Биология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Министерството на околната среда и водите благодари на всички участници за активната позиция, която са изложили в своите разработки по темата за овладяване на предизвикателствата в градската околна среда и мобилността.

Срокът за обявяване на победителя е 16 ноември 2021 г. Наградата е годишна финансова подкрепа в размер на 2970 лв., предоставена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Конкурсът се провежда от Изпълнителната агенция по околна среда.

Предизвикателствата на устойчивото бъдеще в глобален мащаб и в България налагат вземането на ключови решения и активни действия от отлично образовани и подготвени „зелени” лидери – това е мотото, с което се провежда конкурсът „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“.

По инициатива на министър Асен Личев „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ ще се провежда всяка година в рамките на кампанията на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“ (16-22 септември).

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.