1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Две слаби земетресения край Рила регистрира Геофизичният институт на БАН

Две слаби земетресения край Рила регистрира Геофизичният институт на БАН

Няма данни за пострадали и материални щети

Две слаби земетресения край Рила регистрира Геофизичният институт на БАН. Едното е станало в 5,54 ч. и е с магнитуд 3 по Рихтер. Според информацията на Европейския сеизмологичен център епицентърът му е на 15 км южно от Самоков и на 58 км южно от София. Огнището на труса е било на дълбочина 15 км. Второто земетресение е с магнитуд 2 по Рихтер. Усетено е в 5,46 ч. тази сутрин. Няма данни за пострадали и материални щети. 

Земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер разлюля отново гръцкия о-в Кефалония и хвърли в паника неговите жители снощи, предаде радио "Атина". Епицентърът е бил на 17 км северозападно от селището Аргостоли, а огнището – на дълбочина 5 км. Трусът е уплашил населението на острова, който на 26 януари и 3 февруари бе разтърсен от две силни земетресения и множество вторични трусове.

Един час след полунощ друго земетресение е бил усетено в района на Егио, Патра, Нафпактос и в други крайбрежни райони на Ахая, полуостров Пелопонес, и в Коринтския залив. Според първите преценки трусът е бил с магнитуд 4,2 по Рихтер.

Земетресение с магнитуд 3,8 по Рихтер е станало тази нощ в Истанбул, съобщава агенция "Доган", позовавайки се на сеизмологичната обсерватория "Кандилли" в Истанбул. Трусът е станал в 3,56 ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.