1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ЕК ще предостави спешна помощ от 3 милиона евро на жертвите на наводненията в Индия

ЕК ще предостави спешна помощ от 3 милиона евро на жертвите на наводненията в Индия

Природното бедствие принуди между 200 000 и 300 000 души да напуснат домовете си

Европейската комисия ще предостави спешна помощ от 3 милиона евро на жертвите на наводненията в Индия, се казва в съобщение на Комисията.

Природното бедствие принуди между 200 000 и 300 000 души да напуснат домовете си и те имат спешна нужда от хуманитарна помощ. При наводненията пострадаха 4 милиона души в Източна Индия.

"Отново ежегодните дъждове засягат най-уязвимите, лишавайки ги от основни нужди като храна и подслон. Наводненията застрашават живота на десетки хиляди вече слаби и чувствителни хора в Индия. Поради това Европа увеличава спешната си помощ в настоящата криза. Освен това ние ще предоставим средства, които ще засилят устойчивостта на населението при бъдещи наводнения", съобщи еврокомисарката по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева.

Най-засегнатите области от наводненията са Ориса, Западен Бенгал и Утар Прадеш. Експерти на Генералната дирекция за хуманитарна помощ и гражданска защита към Комисията са пристигнали на място, за да оценят нуждите на населението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.