1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екипи на БЧК ще проведат демонстративни спасителни действия в Добричка област

Екипи на БЧК ще проведат демонстративни спасителни действия в Добричка област

Поканени са представители на държавната и местна власт

Екипи на БЧК ще проведат демонстративни спасителни действия при бедствия от пожар и земетресение в Добричка област, съобщиха от пресцентъра на организацията. От 10.30 до 11.30 ч. в местността “Иканталъка” – хотел „Деница“ днес, в близост до комплекс „Бялата лагуна“ (СБА), ще се проведат демонстративни спасителни действия по оказване на помощ на пострадали от възникнал пожар вследствие на земетресение съвместно с екипи от Единната спасителна система на страната.

Поканени са представители на държавната и местна власт за наблюдаване на демонстративните действия по спасяване и оказване помощ на бедстващи (събиране и разпределяне на пострадалите, оказване на първа помощ и на психосоциална подкрепа, спасяване по алпийски способи и други действия).

В съответствие с Плана за подготовка на доброволните екипи на БЧК за действие при бедствия, БЧК провежда национално учение в периода 8–12 септември 2013 г. на територията на Добричка област, община Каварна, с базов лагер - училището на с. Българево. Партньори и участници в учението са екипи на ПБЗН, МВР-Полиция, Спешна помощ и други. Гост и наблюдател на учението ще бъде Алберто Монгуци, координатор по бедствията на Зона Европа на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.

В учението ще вземат участие 110 червенокръстски доброволци, щатни служители, екипите за действия при наводнения на БЧК и спасителен екип от Румънския Червен кръст. Целта е да се повишат знанията, уменията и практическите навици на участниците за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали в бедствена / кризисна ситуация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.