1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екоинспектори спасиха ранен мишелов

Екоинспектори спасиха ранен мишелов

Птицата е била намерена в околностите на Свищов

Ранен мишелов бе спасен от експертите на Регионалната екоинспекция във Велико Търново. В понеделник в РИОСВ е подаден сигнал за ранена птица от свищовското Дружество за защита на птиците. Тя била намерена в околностите на Свищов. При общия оглед на експертите е установено, че птицата от вида обикновен мишелов е със счупено крило и в лошо общо състояние.

Мишеловът е транспортиран до Спасителния център за диви животни в Стара Загора още същия ден, където за него ще бъдат положени необходимите грижи.

Това е вторият сигнал в рамките на две седмици за ранен мишелов, на които екоекспертите помагат. Миналата седмица служители на Регионалното депо в Севлиево съобщиха за намерена ранена птица. Тя също бе със счупено крило, но в добро общо състояние и бе изпратена в Стара Загора за лечение.

Според Закона за биологичното разнообразие, хората които намерят ранени или птици в беда, трябва в тридневен срок да уведомят най-близката Регионална инспекция по околната среда и води или Държавно лесничейство за предприемане на необходимите мерки за тяхното опазване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.