1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Еколози призоваха да се купуват естествени елхи

Еколози призоваха да се купуват естествени елхи

Така нанасяме много по-малка вреда на природата

 

Руски еколози призоваха населението да купува естествени елхи за празниците в края на годината, тъй като те вредят по-малко на природата от пластмасовите дръвчета.

"Да си сложиш вкъщи естествена елха не вреди на природата, точно обратното", съобщи Юрий Шуваев, заместник председател на Комитета по околна среда към Търговската камара. "Естествените елхи са по-добри от изкуствените дървета, за чието производство се изисква много енергия и това следователно е вредно за природата", заяви Михаил Степанов от неправителствената организация Федерална асоциация за опазване на природата.

"Руснаците трябва да купуват естествени елхи, така те ще помогнат и на горската индустрия в Русия", подчерта той. Повечето руснаци предпочитат изкуствени елхи и често обясняват избора си с "необходимостта да се опазва природата", показват резултатите от он-лайн допитване, осъществено между 10 и 11 декември от сайта SuperJob.ru. 23% предпочитат да си купят естествена елха заради аромата й или "за да спазят традицията". / БГНЕС

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.