1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Експерти и частни компании ще дискутират екологични решения при рециклирането на използваните масла

Експерти и частни компании ще дискутират екологични решения при рециклирането на използваните масла

Снимка:

Уебинарът е добър пример за публично-частно партньорство и цели да повиши и обогати културата на българското общество

На 3 юни от 10 часа ще се проведе специализиран онлайн уебинар на тема „Екологични решения и новости в Наредбата за отработени масла и отпадъчни нефтопродукти“. Събитието се организира по случай Световния ден на околната среда 5 юни и ще премине под мотото „Само една планета“.  

Уебинарът е добър пример за публично-частно партньорство и цели да повиши и обогати културата на българското общество по отношение на разделното събиране на отработените масла. Инициира се от Министерството на околната среда и водите, Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и дружество „Омникар БГ“.

„Отработените масла са вредни за околната среда – те се разлагат биологично само частично и изхвърлянето им в природата може да се отрази пагубно на природните екосистеми, защото препятства достъпа на кислород до почвата и водата“ - посочват организаторите, като допълват, че само 1 литър изхвърлено отработено масло в поток или река може да образува петно с площ 4000 кв. м., а излято в почвата, то води до отравяне, което е необратимо.

Очакванията са да бъдат привлечени около 500 участници от различни индустрии в България. Участието е уебинара е безплатно, но регистрацията е задължителна. Тя може да се направи на следния уеб адрес:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_k0VO0lb1To2tumcFzLheyQ

 

Участниците ще имат възможност да задават въпроси на живо. Повече информация за темите и лекторите, може да получите оттук: https://mailchi.mp/b021f5b20cc8/waste-oil

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.