1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Експертите от РИОСВ–Хасково извършиха 96 проверки през май

Експертите от РИОСВ–Хасково извършиха 96 проверки през май

Издадени са две наказателни постановления по 2000 лв. за неизпълнение на дадени предписания на винарска изба в Харманли

Експертите от РИОСВ–Хасково провериха през месец май 95 обекта. Извършени са 96 проверки и са дадени 39 предписания за отстраняване на нарушения. Издадени са 3 наказателни постановления на обща стойност 5400 лв. и са съставени са 2 акта. От наложените наказания, включително за предишни периоди, през май са постъпили 1128 лв.

Издадени са две наказателни постановления по 2000 лв. за неизпълнение на дадени предписания на винарска изба в Харманли за изграждане на пречиствателно съоръжение за отпадъчните води  и на автоморга в Кърджали за преустановяване извършването на дейности с излезли от употреба МПС на неразрешено за целта място. Наказателно постановление е издадено и на строителна фирма за изхвърляне на неопасни отпадъци на неразрешени за целта места на стойност 1400 лв.

Съставени са актове на кмета на община Момчилград за неизпълнение на дадено предписание за почистване на речните корита на територията на общината и на кмета на община Ивайловград за непредприети мерки довели до образувано на незаконно сметище.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.