1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Електронен наръчник ще подпомага работещите в туристическата индустрия по поречието на Дунав

Електронен наръчник ще подпомага работещите в туристическата индустрия по поречието на Дунав

Целта на инициативите е да се създаде и популяризира мрежа от пешеходни маршрути по дължината на цялата река

Електронен наръчник ще подпомага работещите в туристическата индустрия по поречието на Дунав да се включат с услугите, които предлагат, в международни пешеходни маршрути край реката.

Наръчникът е издаден от Министерството на икономиката и туризма и съдържа общи критерии за качество на услугите, а също информация за фирмите, които предлагат настаняване, ресторантьорство, екскурзоводство, данни за местни занаяти, кулинарни традиции, винопроизводство, културни обекти.

Това е една от инициативите, с които България участва в трансграничния проект за развитие на бранда "Дунав", заедно с други държави по поречието на реката. Предвижда се да бъде създадена обща електронна платформа danube.travel за информация за регионалните туристически продукти, пише "Дневник".

Целта на инициативите е да се създаде и популяризира мрежа от пешеходни маршрути по дължината на цялата река, която е най-голямата в Европа. Министерството вече направи анализ на офертите за пешеходен туризъм по Дунав чрез анкета, а данните ще бъдат публикувани в pdf формат с версии на английски, немски и български език. Тя е насочена основно към хотелиери, туристически сдружения и организации.

Чрез GPS заснемане на пешеходните маршрути ще се изработи карта, която ще е част от уебпортал и ще дава възможност за сваляне на GPS за пешеходни пътеки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.