1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Еврокомисар Кристалина Георгиева ще посети бежанските центрове във Враждебна и Военна рампа

Еврокомисар Кристалина Георгиева ще посети бежанските центрове във Враждебна и Военна рампа

Снимка:

Заедно с ръководството на БЧК тя ще се запознае от близо с проблемите, предизвикани от засиления бежански поток

Еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева се връща в България днес, за да посети лично бежанските центрове във Враждебна и Военна рампа.

Заедно с ръководството на Българския червен кръст тя ще се запознае от близо с проблемите, предизвикани от засиления бежански поток към страната ни, съобщи пресцентърът на БЧК. Бежанските центрове в София, където ще бъде Георгиева следобед, са част от Държавната агенция за бежанците.

По-късно през деня тя ще посети и централата на БЧК, за да получи оперативна информация за актуалната хуманитарна ситуация и да се запознае с досегашните действия на червения кръст за подпомагане на бежанците. 

Еврокомисарят многократно изрази мнението си за случващото се у нас. Тя беше категорична, че "Европейският съюз трябва да остане с отворени граници, сърца и портфейли за сирийските бежанци", както и, че Съветът за сигурност на ООН не се справя с овладяването на конфликта в Сирия. Ситуацията, в която са сирийците по думите ѝ е "най-тежката хуманитарна криза на нашето време".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.