1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Еврокомисар Поточник ще открие Международния Green Day Forum

Еврокомисар Поточник ще открие Международния Green Day Forum

Снимка:

Конференцията ще акцентира и върху развитието на "зеления" бизнес у нас

Със специално видеообръщение Европейският комисар по околна среда Янез Поточник ще открие международния Green Day Forum на 27 юни 2013 г. „Зелената“ конференция, организирана от b2b Media, има за цел да популяризира екологичните бизнес решения, насочени към опазване на ресурсите и устойчиво развитие.

Освен представителя на ЕК, на конференцията ще присъстват и Н. ПР. Коре Янсон, посланикът на Кралство Дания в България и Щефан Гебесхубер, търговско аташе към посолството на Австрия. Те ще представят примери съответно от датската и австрийската "зелени" политики.

Чуждестранният опит е само част от програмата на Green Day Forum. Конференцията ще акцентира и върху развитието на "зеления" бизнес у нас. Във форума ще вземат участие и български фирми, сред които „Загорка”, „Мева България”, „Шрак Техник”, „Пощенска банка” и др.

Програмата на събитието можете да откриете на официалната страница на форума - http://green.b2bmedia.bg/. Green Day Forum ще се проведе в „Кемпински хотел Зографски” от 13:30 до 17:30 ч.

Форумът е заключителната част на националния конкурс „Най-зелените компании в България”. По-късно същата вечер ще се проведе и награждаването на победителите в конкурса. Компаниите-отличници в общо 10 категории ще получат "зелен" сертификат и статуетка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.