1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Еврокомисарят по околна среда Янез Поточник ще посети България

Еврокомисарят по околна среда Янез Поточник ще посети България

Снимка:

Това съобщиха от Представителството на Европейската комисия у нас

Янез Поточник, член на Европейската комисия, отговарящ за околната среда, ще бъде на официално посещение в България, на 24 и 25 юни 2013 г., съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България. На посещението си комисар Поточник ще се срещне с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, както и с представители на неправителствени организации и бизнеса, чиято дейност е свързана с околната среда.

В понеделник, 24 юни от 16:00 ч. комисар Поточник ще посети площадката на Депото за неопасни отпадъци в с. Яна, м. Садината, където предстои да се построи завод за механично биологично третиране на отпадъци. Посещението ще бъде открито за журналисти, предвиждат се и кратки изявления.

Във вторник, 25 юни, комисар Поточник ще вземе участие в конференция, организирана съвместно от Европейската комисия и WWF-България на тема "Преминаване към ресурсноефективна зелена икономика в региона на река Дунав". Конференцията ще бъде открита от президента Росен Плевнелиев от 09:00 ч. в зала "Сердика" на хотел Шератон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.