1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Европейска седмица на устойчивата енергия

Европейска седмица на устойчивата енергия

ЕК организира дебат за най-добро използване на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници в Европа

От днес до 15 април 2011 г. ще се проведе Европейската седмица на устойчивата енергия, в която ще участват над 30 000 участници от 43 страни. Ще бъдат представени нови проекти, ще се проведат дебати и конференции. Европейската комисия организира дебат за най-добро използване на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници в Европа, съобщи пресслужбата на ЕК в София.

Като част от Европейската седмица на устойчивата енергия днес в София ще бъде отбелязан Денят на енергийната ефективност, а на 13-15 април ще се проведе Седмият международен конгрес "Енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници", както и форум за околната среда в югоизточна Европа "Да спасим планетата" - управление и преработване на отпадъци, в Интер Експо Център.

На 12 април в Брюксел европейският комисар за енергетиката Гюнтер Йотингер ще връчи награди на победителите в шестия конкурс за възобновяемите енергийни източници. Сред номинираните проекти има и български. Европейската седмица на устойчивата енергия е ключова част от кампанията Устойчива енергия - Европа, посветена на събития във връзка с енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.