1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ФАО организира състезание с рисунки за европейските гори

ФАО организира състезание с рисунки за европейските гори

Крайният срок за изпращане на рисунките е 31 юли 2017 г.

Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) организира в рамките на Европейската седмица за гората 2017 г. творческото състезание. Надпреварата е за всички деца и младежи между 5 и 19 годишна възраст с артистични таланти в изобразителното изкуство, които желаят да участват с рисунка на тема: „Горите, нашето общо благо“.  

Рисунката трябва да изразява идеите на автора за европейските гори и различните ползи от тях. Тя може да бъде създадена дигитално, нарисувана или скицирана с химикалки, моливи, пастели, въглища или с пастелни, акрилни или водни бои. Готовото произведение на изкуството е необходимо да се сканира или фотографира и да се качи в JPEG формат във формуляра за участие, наличен на линка: www.fao.org/about/meetings/european-forest-week/art-contest.  ; ;

Крайният срок за изпращане на рисунките е 31 юли 2017 г.

В състезанието ще бъдат избрани по един победител и по трима подгласника във възрастовите категории от: 5 - 8 години, 9 -12 години и 13 - 19 години.  Победителите и техните подгласниците ще бъдат обявени на  интернет страницата на Европейската седмица за гората по време на нейното провеждане, 9-13 октомври 2017. 

Отличените рисунки ще бъдат показани на Европейската седмица за гората, както и на изложба във Варшава, Полша.  Те ще бъдат включени в календара на Европейската седмица на гората, като всеки от победителите и подгласниците ще получи копие от него и Признателен сертификат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.