1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Фестивал на слона се провежда в Тайланд

Фестивал на слона се провежда в Тайланд

Силата на това величествено животно от край време заема главно място в местната култура и история

В края на миналата седмица започна най-популярният фестивал в Тайланд - този на слона. Жители от цялата страна както и множество туристи от различни националности се стекоха в североизточната тайландска провинция Сурин, за да могат да присъстват на забележителното шествие, съобщи БНТ.

Тайланд - страна, изпъстрена с цветове, екзотични гледки, магически звуци и ... много слонове. Един от най-добрите начини да се докоснеш до тази цветна приказка е да станеш свидетел на ежегодния Фестивал на слона в Сурин. Силата на това величествено животно от край време заема главно място в местната култура и история.

Всяка година над 200 слона, докарани от стопаните си от цялата страна, очароват и удивляват посетителите със своите изключителни умения. Дърпане на въже, футбол и други различни игри са сред атракциите, които животните изпълняват пред въодушевената публика. Вечер на стадиона в града слоновете демонстрират майсторството си в спорта и музиката, както и множество обичаи и традиционни костюми. Животните дори участват и в спринтове на къси разстояния, в които най-бързите развиват до 35 километра в час.

Местните и туристите могат да погалят слоновете и даже да ги нахранят по време на фестивала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.