1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Финансови затруднения на НЕК може да оставят без топла вода домакинствата в някои български градове

Финансови затруднения на НЕК може да оставят без топла вода домакинствата в някои български градове

Снимка:

Националната електрическа компания няма пари да изкупи цялото електричество, произведено от топлофикациите през юни

Домакинствата в някои български градове може да останат без топла вода заради това, че Националната електрическа компания (НЕК)  няма пари да изкупи цялото електричество, произведено от топлофикациите през юни, пише Капитал daily в днешния си брой. 

Държавната компания разпрати миналата седмица  писма до повечето топлофикационни дружества, че няма да може да изкупи  произведената от тях електрическа енергия по комбиниран начин. Изпълнителният директор на "Топлофикация Плевен" Валентин Терзийски, който е и зам.-председател на Асоциацията на топлофикационните дружества в България, казва пред изданието, че НЕК няма да купи около половината от електрическата енергия, а това ще окаже влияние и върху подгряването на водата. 

От държавната електрическа компания коментираха пред вестника, че нямат пари да изпълнят задълженията си и ще изчакат влизането в сила на новите цени от 1 юли. Загубата на НЕК за купуването на електроенергия от когенерации е 6.3 млн. лв. за година. Непредвиденият разход е следствие от поскъпването на природния газ от 1 април.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.