1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Форум "Икономика за жива планета"

Форум "Икономика за жива планета"

Събитието ще се проведе на 8 юни в Интер Експо Център, София

На 8 юни в Интер Експо Център, София ще се проведе форум "Икономика за жива планета". Събитието ще събере политици, световни икономисти и специалисти по устойчиво развитие, както и лидери от бизнеса и от обществения сектор от държавите от Централна и Източна Европа. Участниците във форума ще обсъждат възможностите за успешен преход към зелена икономика в света и за преодоляване на множеството политически и икономически кризи, както и за постигането на Програмата за устойчиво развитие на ООН.

Срещата ще акцентира и върху болезнено важния въпрос днес - доколко светът е готов да положи усилия за справяне с климатичните промени - едно от условията за осигуряване на качеството на живот и на икономическото развитие.

Основна цел на форума е да подчертае новата роля и отговорността на държавите от Европа и Азия и на международните институции за въвеждането на новаторски финансови инструменти, адаптирани към  предизвикателства пред нашата планета като климат, храна и вода, енергия, нови технологии.

Част от въпрсите, които ще бъдат разгледани, са:
Как променящите се условия на световното лидерство относно устойчивото развитие създава възможности за нови инициативи и съюзи в подкрепа на прехода към зелена икономика?
Как да се осигури ефективната подкрепа за националните и международните бюджети за развитие за постигането на Целите за устойчиво развитие до 2030 г. от страна на държавите със среден доход?
Кои новаторски икономически рамки и финансови инструменти се явяват най-ефективните средства за преход към устойчива икономика в условията на мултилатерализъм в световен мащаб?

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.