1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Форум посветен на зелените и нисковъглеродни политически реформи и тяхното въздействие ще се проведе в Париж

Форум посветен на зелените и нисковъглеродни политически реформи и тяхното въздействие ще се проведе в Париж

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще вземе участие в конференцията

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участва в конференцията към Форума по зелен растеж и устойчиво развитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), който ще се проведе в периода 27-29 ноември 2018 г. в Париж.

Темата на форума е „Приобщаващи решения за зелен преход: конкурентност, работни места, умения и социални измерения“. Форумът ще бъде посветен на зелените и нисковъглеродни политически реформи и тяхното въздействие. Ще бъдат обсъждани приобщаващи решения, които да подпомогнат зеленото бъдеще на домакинства, работници, икономически сектори и региони, които срещат затруднения при нисковъглеродния преход. Участието във Форума ще допринесе за динамизиране на сътрудничеството с ОИСР в контекста на кандидатурата на страната ни за членство в организацията.

Сред участниците са бившият генерален секретар на ООН и председател на Глобалния институт за зелен растеж Бан Ки-Мун, Никола Стърн – председател на Института по климатичните промени на Лондонското висше училище за политика и др.

Пълноправното членство в ОИСР е сред основните външнополитически приоритети на България. През август 2017 г. бе потвърдено присъединяването на страната ни към Декларацията за зелен растеж на организацията. В нея държавите се ангажират да подпомагат зелените инвестиции, устойчивото използване на природните ресурси, нисковъглеродната инфраструктура, съхраняването на биоразнообразието и други мерки за зелен растеж.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.