1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Франция ще разчита на интелигентно решение за отчитане на консумацията на енергия

Франция ще разчита на интелигентно решение за отчитане на консумацията на енергия

Внедряването на Linky от Atos ще донесе ползи и за доставчиците, и за потребителите

Франция ще разчита на интелигентно решение за отчитане на консумацията на енергия. Първата по рода си система в страната се въвежда в национален мащаб от Atos Worldgrid, международното бизнес поделение на ИТ компанията Atos, пише greentech.bg.

Вече е пусната системата за пилотния проект под ръководството на ERDF, енергоразпределително подразделение на националната електрическа компания на Франция.

Интелигентната компютърна система Linky е първата, която позволява пълна оперативна съвместимост и взаимозаменяемост на оборудване от различни производители. Управлението на енергийното отчитане е напълно автоматизирано, като решението включва както централна информационна система, така и децентрализиран Head-End софтуер, инсталиран в концентраторите с „умни” данни.

Linky е проектирана да оперира като интелигентна мрежа „Smart Grid”. Внедряването на Linky от Atos  ще донесе ползи и за доставчиците, и за потребителите.

Клиентите на електрическата компания на Франция ще получат по-качественото обслужване, включително по-прецизни сметки на база реална консумация. 80% от операциите за управление на отчитането се извършват от разстояние, без да е нужно клиентът физически да присъства.

Новата система предоставя възможност и за автоматична регистрация на местата, където е прекъснато електроснабдяването и по-бързо възстановяване на услугата. Чрез локалните си представителства Atos Worldgrid, ще предложи решение и на други клиенти от енергийния и ютилити сектори, включително и в България, съобщи Жером дьо Парско, изпълнителен директор на компанията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.