1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Гасенето на пожара край Чепеларе продължава

Гасенето на пожара край Чепеларе продължава

През изминалата нощ на мястото на пожара са останали дежурни екипи на пожарната служба и доброволци

Около 50 доброволци, екипи на горските стопанства и пожарникари ще продължат гасенето на пожара в местността Студенец край Чепеларе, предаде БНР.

Тази сутрин пред сградата на община Чепеларе и кметството в село Богутево се събират желаещи да се включат в гасенето. През изминалата нощ на мястото на пожара са останали дежурни екипи на пожарната служба и доброволци.

Пред БНТ директорът на ГД "Пожарна безопасност" и защита на населението главен комисар Николай Николов съобщи, че пожарът, който гори от вчера край Чепеларе, е ограничен на площ от 200 декара. Осигурена е вода по целия му периметър и днес ще започне гасене на огнищата. Няма опасност от разрастване на пламъците.

Екипи дежуриха през нощта заради спящи огнища и край пазарджишкото село Динката. По информация на БНР обстановката е спокойна. Там бяха потушени два пожара, предизвикали задимяване на магистрала "Тракия".

Все още не е потушен пожарът в местността Бели бор в Рила. Огънят е овладян, гасенето в труднодостъпния терен продължава на ръка повече от десет дни. Няма опасност за Рилския манастир и околните населени места.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.