1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Германия ще използва чистите си технологии за иновации в областта на добива на вода

Германия ще използва чистите си технологии за иновации в областта на добива на вода

Водата, като един все по-оскъден ресурс, е зависима от увеличените емисии на газове

С развитие на соларната и вятърната индустрия в световен мащаб, Германия получава доста внимание като център на чистите технологии. Нейната репутация за машинно и автомобилно инженерство е вече добре известна. Тези две на пръв поглед различни сфери се срещат в интересен съюз: водните ресурси, пише greentech.bg.

Германия ще използва чистите си технологии за иновации в областта на добива на вода, което може да доведе до революция в индустриалното производство и земеделието, твърдят представители на агенцията за международна търговия „Germany Trade & Invest”, която участва на започналата „Седмица на водата” в Сингапур.

Компании от целия свят се възползват от привлекателните инвестиционни условия в Германия. Топ изследователи и щедро финансиране й помагат да поддържа статута си на световен лидер в чистите технологии, коментира Флерида Кортизо, главен мениджър по технологии на околната среда в „Germany Trade & Invest”, Берлин.

Водата, като един все по-оскъден ресурс, е зависима от увеличените емисии на газове. Предвид тези проблеми, ЕС търси начини за намаляване на нейното потребление. Това е част от инициативата Европа 2020. С индустрия, която генерира оборот от 35 000 билиона евро годишно, Германия вече е разработила икономически приложима платформа, която да подобри водните технологии и да намали консумацията на този ресурс.

Според проучване на Дойче Банк, всяка година в световен мащаб се правят над 500 милиарда евро „водни” инвестиции. Германия е посочена като една от най-привлекателните страни за капиталовложения. Като бизнес локация тя също държи едно от първите места в света.

Държавата има дял на износа 19% и най-добрите технологии за опазване на водните ресурси. В областта на Проучването и развитието Германия притежава най-много регистрирани патенти, което я извежда по този показател след САЩ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.