1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Глоба до 500 лева за пиене на алкохол на открито в Добрич

Глоба до 500 лева за пиене на алкохол на открито в Добрич

Това е едно от решенията на общинския съвет във връзка с обществения ред

От 100 до 500 лева глоба може да отнесе всеки, който пие бира или друга алкохолна напитка в градския парк или по улиците на Добрич. Това е едно от решенията на общинския съвет във връзка с обществения ред и опазването на общинската собственост и околната среда.

Същата е глобата за тези, които спят по пейките. Градският парк е едно от любимите места за разходка, а по алеите редовно спортуват младежи. Някои от тях обаче си отварят и по бутилка бира. При първо хващане могат да се разминат само с предписание, но при повторно нарушение ще им бъде наложена и глоба, обясниха инспектори, цитирани от bTV.

Глобата за употреба на алкохол в парка не е нова и е фигурирала и в старата наредба. Досега обаче не е била прилагана. „Тези разпоредби се прилагат най-вече в случаите, когато пиенето на бира се извършава в заведения, които са в публичен характер, а това са съответно детските градини и детските ясли”, обясни Росица Маркова - главен юрист-консулт на община Добрич.

Добричлии считат, че глоби трябва да има, макар да не вярват, че те ще спрат пиещите на открито.

В новата наредба има и други забрани - в празнични и почивни дни от 14 до 16 часа да не се вдига шум не само в жилищните сгради, но и в близост до тях.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.