1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Големите пожари в страната са локализирани

Големите пожари в страната са локализирани

В резерват "Соколна" са унищожени около 3 500 декара сухи треви

Локализирани са и четирите големи горски пожара край общините Ямбол, Белица и Хасково, както и този в Централен Балкан. Рано сутринта пожарникари и горски служители възобновиха гасенето на огъня в лесопарк "Бакаджик". Стихията обхвана близо 2 000 дка широколистна гора, треви и храсти.

Направените просеки не са позволили огънят да се прехвърли в останалата част на гората. Днес пожарникарите ще започнат да навлизат и към огнището, което все още тлее.

Очаква се при нужда да се включат и военни. Овладян е огънят и край хасковските села Динево и Манево. Напълно е ликвидиран пожарът край селата Гълъбово, Лютово и Бабяк. Въпреки това 12 огнеборци и високо проходима техника останаха снощи в района. По данни на Горското стопанство опожарената площ е на територия от близо 4 000 декара.

В резерват "Соколна" също имаше дежурни екипи снощи. Досега е ясно, че са унищожени около 3 500 декара сухи треви и част от широколистната гора. Няма разрастване на пламъците, но огнището продължава да тлее, защото се намира върху торфен терен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.