1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Градският парк в Ямбол ще се заключва през нощта

Градският парк в Ямбол ще се заключва през нощта

Мярката влиза в сила на 29 октомври

Градският парк в Ямбол ще се заключва през нощта, съобщи местната управа.

Мярката влиза в сила на 29 октомври, като се предвижда паркът да бъде заключен всяка вечер в периода от 23 часа до 5 часа. Това е поредна стъпка в усилията на община Ямбол да поддържа и обогатява основната зона за отдих в града, уточняват от кметството.

След извършеното обновяване по проекта и последвалите допълнителни усилия от страна на общината паркът придоби вид, какъвто не е имал през последните повече от 40 години. Невижданото по мащаби прочистване и озеленяване, цялостното възраждане на емблематичните зони – розариуми, детски кът, както и поставянето на нова паркова мебел, санитарни възли и осветление, превърнаха градската градина от занемарена и обрасла територия в истинска зона за отдих и спорт.

Обществеността вече подкрепи идеята паркът да бъде ограден и достъпът до него да е ограничен за през нощта, като по този начин придобивките, които се ползват от хиляди ямболии, да се запазят. За целта със средства на общината бе изградена ограда около парка, както и врати на шестте подхода – три пешеходни и три за автомобили. В парка вече са поставени табелите, които регламентират правилата за поведение в парка, както и санкциите срещу нерегламентираните действия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.