1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Градушка унищожи селскостопанската продукция в селата Ягодово, Крумово и Катуница

Градушка унищожи селскостопанската продукция в селата Ягодово, Крумово и Катуница

Бурята в другите села на общините Родопи и Садово е била по-слаба

Градушка унищожи селскостопанската продукция в селата Ягодово, Крумово и Катуница, съобщи за радио "Фокус" кметът на община Садово Димитър Здравков. Най-тежко е пострадало село Ягодово, където големината на ледените късове е била с размери на яйце, съобщиха от кметството. Счупени са стъклата на оранжериите, както и слънчевите колектори по покривите на къщите.

В село Крумово големината на градушката е била колкото орех. Щетите са основно върху земеделската продукция. Унищожени са цели градини с череши и сливи, както и зеленчуците, каза кметът на селото Румяна Самоковарева. Няма поражения по къщи и автомобили. Градушката е продължила около 20 минути, на два етапа. Днес всички в селото говорят, че е унищожена цялата реколта. Обикновено хората не си застраховат продукцията, единици са тези, които го правят, посочи Самоковарева.

Насаждения с мента и етерично-маслени култури са напълно унищожени и в село Катуница, община Садово, каза кметът на общината. Това е основен поминък на населението. В селото има и няколко къщи със счупени прозорци. Няма пострадали автомобили.

Бурята в другите села на общините Родопи и Садово е била по-слаба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.