1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Гръцки фермери днес организираха протестно шествие в Солун

Гръцки фермери днес организираха протестно шествие в Солун

Земеделските стопани протестираха срещу плановете на правителството да разшири данъчната база

Гръцки фермери днес организираха протестно шествие пред данъчна служба в Солун, като заявяват, че са готови да пристъпят към по-дръзки действия и блокади, съобщават електронните гръцки медии, цитирани от БТА.

В петък в гръцкия парламент предстои да влезе законопроект, от който земеделските производители очакват да бъдат изпълнени исканията им за данъчни облекчения и опрощаване на заеми.

Сдруженията на фермерите протестират срещу плановете на правителството да разшири данъчната база, като включи много категории фермери, които досега са плащали много ниски данъци.

През последните седмици те няколко пъти блокираха магистрали в страната и обещаха да продължат с протестни действия, макар че успяха да получат известни отстъпки от финансовото министерство.

Сред основните искания на фермерите са отмяна на изискването за водене на счетоводни книги за малките и средните земеделски стопанства и въвеждане на необлагаем минимум от 20 000 евро годишен доход за семейство.

Фермерите искат още прекратяване на съдебното преследване на фермери за дългове към данъчните, запор на принудителните продажби на търг на домовете и стопанствата на длъжниците на стойност до 300 000 евро и отписване на 30 процента от банковите заеми на стойност до 200 000 евро.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.