1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Гражданско сдружение обвини "Витоша ски", че заблуждава държавата и гражданите

Гражданско сдружение обвини "Витоша ски", че заблуждава държавата и гражданите

Снимка:

"За Витоша" разпространи позицията си, с която настоява за още по-категорични отговори от властите в столицата

След като "Витоша ски" заплаши, че ски сезон 2012/2013 г. може и да няма, граждани настояха кметът на столицата и общинският съвет бързо да реагират и предупредиха, че отново ще излязат да протестират, ако това не се случи.

Гражданското сдружение "За Витоша" разпространи позицията си, с която настоява за още по-бързи, категорични и недвусмислени отговори от властите в столицата. "Ако общината продължава да мълчи, "Витоша ски" все така ще заблуждава и изнудва държавата и гражданите. При това положение ще бъдем принудени отново да защитаваме правата си чрез уличен натиск", предупреждават от сдружението след пресконференцията на собственика на лифтовете в понеделник.

"За Витоша" се организира във фейсбук заради спорните поправки, готвени в Закона за горите, и последвалите протести. Сдружението сега напомни отново за осем въпроса по проблемите с "Витоша ски", които преди седмица зададе на столичния кмет и общината в официално писмо.

От ръководството на фирмата - собственик на лифтовете, заявиха преди ден, че няма да наемат и да поддържат пистите, ако държавата не ги категоризира и не ги обяви на търг.

Категоризацията на пистите е задача на собствениците на съоръженията към пистите, а не на държавата, напомнят от "За Витоша". Собственикът трябва да подаде документи до Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и да плати такса за категоризацията. В България нито една писта не е категоризирана, защото това не е задължително изискване.

"Витоша ски" отново скриха информация с висок обществен интерес за гражданите на София, посочват от гражданската група, като напомнят, че фирмата пак не даде отговор на въпросите кои са собствениците на дружеството и не пое гаранции за осигуряване на следващия ски сезон на Витоша.

Цялата позиция на гражданско сдружение "За Витоша" четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.