1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Гражданско сдружение протестира срещу готвено назначение в МЗХ

Гражданско сдружение протестира срещу готвено назначение в МЗХ

Снимка:

Г-н Абазов е замесен в закононарушения и крупни далавери, посочват от сдружение „Искър“

Група граждани се обединяват в сдружение „Искър“ с цел възстановяване правото на собственост върху земеделски земи на територията на бившите села Калково, Шишманово и Горни Пасарел. Те остро възразяват в отворено писмо до министър-председателя Пламен Орешарски срещу назначаването на г-н Бюрхан Абазов за заместник-министър на земеделието.

Имаме информация от нашите адвокати, които водят дела за възстановяване на земите ни в реални граници, че в качеството му на заместник-министър в правителството на Тройната коалиция г-н Абазов е замесен в закононарушения и крупни далавери, свързани с ощетяване на бившите собственици, чрез преразпределение и продажба на земи с подставени лица в землището на язовир „Искър“, се посочва в писмото.

Изпълнителната власт е създадена да служи на гражданите. В нея нямат място хора със съмнителен морал и дискредитирана професионална биография. Разчитаме на Вашата принципност, човешка съвест и отговорност към избирателите и гражданите на България, да не позволите безпринципни политически назначения в ръководеното от Вас правителство и бламирането му от кариеристи със собствен дневен ред и интереси.

Живеем бедно и трудно точно заради такива хора. Точно заради такива хора, в продължение на 20 години не можем да възстановим собствеността си и сме принудени да водим безкрайни и скъпи съдебни дела. В същото време на нашите земи други „избрани“ строят вили, ресторанти и хотели. Не искаме корупция и далавери, а управници, които са готови да работят за възстановяване на държавността, законноста и справедливостта, подчертават от сдружение „Искър“.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.