1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Хавайските острови са най-щастливият американски щат

Хавайските острови са най-щастливият американски щат

Това показват данните от социологическо проучване, осъществено от Галъп

Хавайските острови са най-щастливият американски щат. Това показват данните от социологическо проучване, осъществено от Галъп.

Участниците в акнетата са помолени да оценят своя роден щат по няколко показателя, включително жизнен стандарт - сегашен и в перспектива след пет години, емоционално състояние, условия за работа, физическо здраве, качество на медицинското обслужване, възможности за отдих и забавления.

Тихоокеанските острови, родина на настоящия американски президент Барак Обама, са спечелили най-много точки по всички показатели. Освен това на Хаваите хората са посочили, че "много се усмихват и смеят" и не са изложени на стрес, пише БГНЕС. С минимална разлика на второ място в класацията се нарежда живописният щат Северна Дакота. На трето място е Минесота.

Проучването показва, че най-доволни от живота си са американците, които живеят в Средния Запад и Запад. Сред десетте най-щастливи щата се нареждат още Юта, Колорадо, Канзас, Небраска, Ню Хемпшир, Тенеси и Флорида. Най-нещастният щат е Западна Вирджиния.

В допитването са участвали над 350 000 възрастни американци от всичките 50 щата на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.