1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. И днес времето остава студено

И днес времето остава студено

Код „оранжево” за опасно ниски температури е в сила за всички области без Бургаска

И днес времето остава студено и с минимални температури предимно между минус 15° и минус 20°, в отделни райони до минус 25, по Черноморието между минус 8° и минус 13°, в София около минус 17°. Код „оранжево” за опасно ниски температури е в сила за всички области без Бургаска, където кодът е „жълто”.

Около обяд от запад ще започне да се заоблачава. Над източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен източен, в Източна България – северен, вятър.

Максимални температури в Северна България между минус 14° и минус 9°, в Южна между минус 8° и минус 3°, в София около минус 7°.

През нощта срещу четвъртък вятърът от изток ще се усилва и в западните райони завали слаб сняг. По Черноморието ще бъде предимно слънчево с максимални температури между минус 8° и минус 3°. Температурата на морската вода е около 3°.

В планините на Западна България след обяд ще се заоблачава. Максимална температура на 1200 м около минус 8°, на 2000 м около минус 13°.

През нощта срещу четвъртък в западните райони завали сняг. В четвъртък ще е облачно, с превалявания от сняг и сутрешните температури вече няма да са така ниски. В повечето райони минималните ще бъдат между минус 10 и минус 15°, а максималните между минус 5 и минус 10°. В петък температурите ще се повишат с още 4-5 градуса. В западната половина от страната ще вали сняг.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.