1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ИАГ представя ловни трофеи на изложение в Италия

ИАГ представя ловни трофеи на изложение в Италия

Участието на България е възможност за страната ни да популяризира ловния, еко и селски туризъм

Изпълнителна агенция по горите ще участва със собствен щанд на 30-тото изложение за лов и риболов „EXA” гр. Бреша, Италия от 9-ти до 12-ти април 2011 г. ИАГ ще представи национална сбирка от ловни трофеи, отстреляни в страната ни. Гостите на изложението ще имат възможност да видят уникални екземпляри като благородни елени, диви свине, сръндаци, диви кози и бекаси.

Основната цел на ИАГ в рамките на „EXA” е да представи възможностите и условията за ловен туризъм у нас.

България е предпочитана дестинация за ловен туризъм от италианците. Само за миналата година страната ни е посетена от над 1100 италиански ловджии. Те проявяват огромен интерес предимно към лова на дребен дивеч /гургулици, пъдпъдъци, фазани и яребици/. Особено атрактивен за чуждестранните туристи е и лова на бекаси у нас. Интересен е фактът, че голяма част от италианците, идвайки в България да упражнят своето хоби,  водят и своите ловни кучета.

Участието на България в авторитетното италианско изложение е възможност за страната ни да популяризира ловния, еко и селски туризъм и същевременно да провокира интерес у чуждестранните ловци към българските ловни полета.

За 15-ти пореден път Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите се представят с изложбен щанд на „EXA” в Италия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.