1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ИАРА иззе 90 км бракониерски мрежи

ИАРА иззе 90 км бракониерски мрежи

Снимка:

През последните седем месеца Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) е иззела 11 тона риба

През последните седем месеца Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) е иззела 11 тона риба, около 3000 риболовни уреда, от които 1500 са мрежи с обща дължина от 90 км. Това каза пред радио Фокус” изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев. Въведени са наказателни постановления за 250 000 лева.
„Смятам, че посоката на работа в сравнение с минали години е правилна”, коментира още Недев.
Лицензирането би помогнало за борба с бракониерството, според Недев, защото дори годишна такса от 50 лева означава въвеждането на ред. Това показва на бракониерите, че за тях има все по-малко и по-малко място.
Той допълни, че лицензирайки рибарските пристанища, ще се лицензират и търговците на риба, особено тези, които продават рибата на шосето. По думите на Недев ИАРА е успяла да ограничи амбулантните търговци.
Явор Недев призова всички хора на Черноморието да разберат, че България не е само риболовна или яхтена държава, в никакъв случай не трябва да се дава приоритет на едно от всичките тези неща. Едно Черноморие само за яхти не би решило нито един проблем, коментира Недев. Той гарантира, че рибарските пристанища ще останат рибарски.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.