1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Идващата зима в Европа ще бъде много студена прогнозират британски синоптици

Идващата зима в Европа ще бъде много студена прогнозират британски синоптици

Прогнозите са разработени въз основа на анализ, съпоставил температурните промени в океана със силата на теченията в Атлантика

Идващата зима в Европа ще бъде много студена, предупредиха британски синоптици. Според Би Би Си, с прогнозите им вече са запознати водещите министри от правителството на Великобритания, предаде ИТАР-ТАСС.

"Трябва да се готвим за силни и трайни студове", е изводът на британските експерти. Прогнозите им са разработени въз основа на анализ, съпоставил температурните промени в океана със силата на теченията в Атлантика, които определят според учените характера на зимата в страните от Европа, пише БТА.

Нещо повече, според алтернативно фундаментално изследване, осъществено от Метеорологическата служба на Великобритания към министерството на отбраната, Европа "може би навлиза в нов малък ледников период, през който средната денонощна температура на въздуха съществено ще се понижи".

Подобна рязка промяна в климата на Европа вече е имало преди 300 години, когато в течение на няколко десетилетия зимите са останали необичайно студени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.