1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Има опасност от скъсване на стената на язовир "Елена"

Има опасност от скъсване на стената на язовир "Елена"

При евентуална авария водата ще премине отново през с. Бисер

Има опасност от скъсване на стената на язовир "Елена", намиращ се под с. Елена, по поречието на р. Бисерска, съобщи пресцентъра на МВР. "При евентуална авария водата ще премине отново през с. Бисер", съобщават още от министерството.

Според МВР основният изпускател на язовир Елена е бетониран. В същото време призовават "да се предприемат спешни мерки за контролирано изпускане на вода от язовира".

Осем души загинаха в Хасковска област, от тях четирима жители на село Бисер, след като се скъса стената на язовир  "Иваново". Спор за собственост между военното министерство и общината е попречил стената да бъде ремонтирана. Все още се издирват двамата души от село Бисер. Евакуирани са над 60 души. В момента се прави оглед на щетите, за да бъдат определени копенсациите.

Правителството обяви 8 февруари за ден на траур в памет на загиналите.

Селата Любеново, Родопи и Брягово в района са откъснати от другите населени места, поради повреди на пътища, водещи към тях. Създадена е организация населението в тези села да бъде снабдено с храни и други стоки от първа необходимост, съобщиха още от МВР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.