1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Инициативата „Да влезем в час с отпадъците“ на РИОСВ – Велико Търново продължава и през лятната ваканция

Инициативата „Да влезем в час с отпадъците“ на РИОСВ – Велико Търново продължава и през лятната ваканция

30 деца и техните учители научиха повече за историята на отпадъците в света

За трета поредна година, в информационния център на РИОСВ – Велико Търново гостуваха деца от Лятната занималня „Интелекти“ във Велико Търново. Темата на урока бе свързанa с отпадъците, като продължение на инициативата на РИОСВ – Велико Търново Да влезем в час с отпадъците“, стартирала в края на 2015 г.

30 деца и техните учители научиха повече за историята на отпадъците в света, какво се прави в нашия град и какво се крие зад думите предотвратяване, многократна употреба, рециклиране, оползотворяване и обезвреждане на отпадъци – основата на йерархията в управлението на отпадъците.

Децата се запознаха с Повелителите на рециклирането и страшния боклук – Харти, Стък и Пластика – героите на образователния филм и материали, предоставени от организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки „Екопак България“ АД.

Практическата част на урока бе свързана с оценка на опаковките (пластмасова бутилка от безалкохолна напитка, тонер касета, кутия от бисквити), извършена с помощта на работен лист от образователния „Зелен пакет“.

Да използваме разумно, да пестим ресурсите, да намаляваме количеството на отпадъците, които генерираме – това са част от посланията, отправени към децата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.