1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Инициативен комитет ще организира зацветяването на зелените площи в град Павликени

Инициативен комитет ще организира зацветяването на зелените площи в град Павликени

Идеята дойде в разговор между кмета инж. Емануил Манолов и производителите на декоративна растителност в града

Инициативен комитет ще организира зацветяването на зелените площи в град Павликени. Идеята дойде в разговор между кмета инж. Емануил Манолов и производителите на декоративна растителност в града. Те обсъдиха общите си планове вчера, 29 март, по време на „Първата годишна среща на местната власт с бизнеса", организирана по идея на кмета, предаде Дарик радио.

Поканени бяха земеделците и производителите на декоративна растителност от общината, а скоро ще се проведе среща и с фирмите от промишлността. Организирането на две срещи е продиктувано от различното естество на проблемите в двата бранша.

Всяка фирма за декоративна растителност да „осинови" по една от зелените площи и градинки в града и да я оформи със своята продукция и по свое виждане, предложи кметът инж. Манолов. След оформянето местната власт поема поддържането и охраната на тези зелени площи, които ще бъдат най-добрата витрина и реклама за производителите.

През следващата седмица инициативен комитет ще обходи площите в Павликени, след което ще предложи на фирмите варианти за зацветяване. Председател е зам.-кметът Венцислав Иванов, а в комитета влизат и четирима представители на фирмите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.