1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Инициативи за морски защитени зони са поканени да кандидатстват по Програма HORIZON EUROPE

Инициативи за морски защитени зони са поканени да кандидатстват по Програма HORIZON EUROPE

Целта на финансирането е подкрепа на изпълнението на Зелената сделка и Стратегията за биологично разнообразие на ЕС до 2030 г.

МОСВ публикува публична покана за кандидатстване по Програма HORIZON EUROPE. Новите възможности за финансиране са свързани с иновационни действия за опазване и подобряване на синия природен капитал на България и в Европейски съюз. Целта на финансирането е подкрепа на изпълнението на Зелената сделка и Стратегията за биологично разнообразие на ЕС до 2030 г. Чрез идентифициране на нуждите, споделяне на иновации и трансфер на знания и решения между инициативи за създаване на добре управлявани морски защитени зони се цели създаване, разширяване и опазване на здрави морски и крайбрежни екосистеми.

Поканата за финансиране обхваща проекти в пет основни направления. Условията за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на министерството на адрес:

https://www.moew.government.bg/bg/priroda/aktualni-suobsteniya/.

Очаква се предложенията на кандидатите да се съсредоточат върху горещите точки за опазване на морското биоразнообразие и да позволят екологични коридори, водещи до устойчива синя трансевропейска природна мрежа, както и да предложат насърчаване и подкрепа на инвестиции в инфраструктура в услуга на природата.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 12 април 2022 г.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.