1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Италиански и холандски фирми тази година ще участват в изложението за цветя в Бургас "Флора"

Италиански и холандски фирми тази година ще участват в изложението за цветя в Бургас "Флора"

То ще бъде открито на 25-ти април и ще продължи до 7-ми май в Морската градина

Италиански и холандски фирми тази година ще участват в изложението за цветя в Бургас "Флора". Това съобщиха от общината.

Изложението ще бъде открито на 25-ти април и ще продължи до 7-ми май в Морската градина. До момента повече от 50 фирми са заявили участие. Пет от тях са чужди. Наред с производителите на цветя по време на 29-тото издание на "Флора" ще бъдат показани новите тенденции в градинската мебел и озеленяване.

Паралелно до изложението на цветя ще има и представителни щандове на производители на мед от Странджа.

Изложението на цветя се провежда традиционно от 1980 г. в Бургас в рамките на един месец, през пролетта. По време на "Флора” в изложбените халета могат отблизо да се разгледат разнообразни видове листно-декоративни растения, саксийни култури, да се закупи посадъчен материал, различни художествени изделия или лека градинска техника. Атракция за посетители и участници са демонстрациите на аранжировки и тематичните конкурси, пише inews.bg.

Целта на изложението е да популяризира българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустройството и озеленяването. Обичайното време за откриване на цветния фестивал е краят на месец април, а място за провеждане – Приморски парк, гр. Бургас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.