1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изграждат горски автомобилен път между селата Ковачевица и Горно Дряново

Изграждат горски автомобилен път между селата Ковачевица и Горно Дряново

Това е първата голяма инвестиция в горска пътна мрежа през последните 15 години

Днес, 4 април, в 16.30 часа министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще направи първа копка за изграждането на алтернативен горски автомобилен път  между селата Ковачевица и Горно Дряново, община Гърмен, област Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Обектът е един от най-значимите проекти в програмата за развитие на Югозападното държавно предприятие за 2014 г. Близо 15-километровият обходен път е определящ за изпълнението на лесовъдските дейности на територията на Държавно горско стопанство Гърмен. Около две трети от годишно добиваната дървесина в района се транспортира през село Ковачевица - исторически и архитектурен резерват, целогодишно посещаван от наши и чужди туристи, информира БНР.

Изграждането на пътя решава дългогодишния проблем с преминаването на тежкотоварните автомобили през селата Горно Дряново и Ковачевица. Това е първата голяма инвестиция в горска пътна мрежа през последните 15 години и един от най-значимите проекти на Югозападното държавно предприятие, изцяло финансиран със средства от "Фонд инвестиции в горите".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.