1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изложбата “Дивият свят на Източните Родопи“ гостува на Варна и Сливен

Изложбата “Дивият свят на Източните Родопи“ гостува на Варна и Сливен

Тя е организирана от Фондация „Новото тракийско злато – България“

От 24 октомври до 25 ноември 2013 г. “Дивият свят на Източните Родопи“ гостува на Варна и Сливен. Досега изложбата беше представена с голям успех в София, Бургас, Кърджали, Благоевград, в Посетителския и информационен център на Националния парк „Рила“ и в Дирекцията на Природен парк „Беласица“.

Официалното откриване във Варна, което е в рамките на Деня на Холандия, беше в присъствието на посланика на Кралство Нидерландия Том ван Оорсхот, кмета на града Иван Портних и кмета на холандския град Дордрехт Арно Брок.  Жителите и гостите града могат да видят 13 снимки от “Дивият свят на Източните Родопи“ заедно с изложба, представяща съвременна Холандия в централното фоайе на общината (бул. “Осми приморски полк” № 43). Акцент е снимка на дивите коне тарпани, живели някога в Европа и заселени отново в района на Източните Родопи през 2011 година от българско-холандския проект „Новото тракийско злато“, който работи вече пета година за устойчивото развитие на този красив български край.

Други 13 снимки от “Дивият свят на Източните Родопи“ са изложени в Дома на водата (Общинският екологичен център) в Сливен. Официалното откриване също беше днес, 24 октомври, в 11 часа.

“Дивият свят на Източните Родопи“ представя спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и загадъчни насекоми от този красив и малко познат български край. Биоразнообразието на Източните Родопи е едно от най-богатите и запазените в Европа - включва 1962 растителни и 4329 животински вида.

Изложбата е организирана от Фондация „Новото тракийско злато – България“ в сътрудничество с холандската Фондация Кросбил Гайдс и Българска Фондация Биоразнообразие, както и с медийното партньорство на Vesti.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.