1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изложението EIMA Energy ще представи машини, технологии и съоръжения за използване на селскостопанска биомаса за производство на енергия

Изложението EIMA Energy ще представи машини, технологии и съоръжения за използване на селскостопанска биомаса за производство на енергия

В рамките на EIMA International ще се проведе богата съпътстваща програма по тази ключова тема

Форумът, който се фокусира върху използването на растителни суровини за производство на енергия, организиран като част от EIMA International в Болоня, придобива особено значение в националния план за сектора на биоенергията, който стартира през август от италианското правителство.

Изложението EIMA Energy е посветено на машините, технологиите и съоръженията за използване на селскостопанска биомаса за производство на енергия. Събититето е насрочено от 12 до 16 ноември в рамките на EIMA International. Изложението идва като важно събитие за националната енергийна политика. През август Министерството на земеделието, храните и горите, благодарение на Itabia, разработи План за биоенергийния сектор, който признава стратегическото значение на земеделската и горската биомаса и ролята на тези ресурси. На този фон изложението идва като отличен повод за популяризиране тази нова правителствена стратегия и ще покаже какво технологиите могат да предложат за ефективното управление на тези зелени енергийни ресурси. Ще бъдат проведени семинари и конференции, технически и политически семинари за експерти, професионалисти и бизнесмени в областта.

Изследователи на CNR IVALSA, Националният съвет за научни изследвания и горите и Институтът за дървен материал ще организират живи демонстрационни изпитания на техническите характеристики на най-новите машини, предназначени за производството на биомаса от селското и горското стопанство.

На четири площи ще бъдат поставени различни видове машини: придвижващи дървения материал, режещи дърва за огрев, обработка на чакъл, раздробяване и пелетиране на остатъци и събиране и обработка на земеделски остатъци.

Темите на планираните семинари ще са: Механизация и биомаса; Културите, произвеждащи енергия; Технологии за преобразуване на биомаса в енергия; Правила и стимули за развитието на биомасата и Добри практики и казуси за различни „продуктови вериги“. Там също ще бъде проведен важен международен семинар на тема: Произведено в Италия. Целта му е да се опише техническото ноу-хау на Италия през последните години и ще проучи възможностите за сътрудничество със страни в чужбина, особено тези със значителни земеделски стопанства, които са по-отворени към използването на енергийните ресурси.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.